UEFA amenință federaţiile ce finalizează prematur sezonul: Riscă să nu participe la cupele europene

UEFA recomandă federaţiilor să încheie sezonul complet, nu înainte de a se fi jucat toate partidele. Forul european a alcătuit două grupuri de lucru ce se vor ocupa cu reorganizarea programului competiţiilor. Echipele ce vor finaliza prematur sezonul riscă să nu participe la competițiile europene.

sediu uefa nyon

UEFA a anunţat că va dezvălui cum se va proceda în cazul reluării competiţiilor interne şi a celor europene la jumătatea lunii mai. UEFA a organizat două grupuri de lucru care se ocupă cu analizarea opţiunilor de calendar sportiv, dar şi a consecinţelor unei posibile întârzieri ale finalizării competiţiilor sezonului 2019/2020 după data de 30 iunie.

Grupurile de lucru au obiectivul de a găsi o soluţie pentru finalizarea competiţiilor. Scenariile analizate acoperă şi lunile iulie şi august şi includ posibilitatea ca partidele din Liga Campionilor şi Europa League să aibă loc după finalizarea campionatelor naţionale.

În noile precizări privind reluarea competiţiilor de fotbal, UEFA a precizat că încheierea prematură a competiţiilor ar trebui să fie ultima soluţie. De asemenea, forul european pune la îndoială dreptul ţărilor care finalizează prematur campionatele de a participa la cupele europene.

Astfel, UEFA îşi rezervă dreptul de a decide dacă un club va avea dreptul de participare în Liga Campionilor şi în Europa League.

(sursa: Mediafax)