Daniel Pancu este noul antrenor al Poli Iași

Daniel Pancu este noul antrenor al Poli Iași

Daniel Pancu a fost numit antrenor al CSM Politehnica Iași, anunță, miercuri, oficialii echipei de fotbal.

200812 fb pancu iasi

„Daniel Pancu a acceptat provocarea de a antrena echipa la care s-a format și a debutat în prima ligă din România. Asemeni președintelui Ciprian Paraschiv, noul tehnician a ales cu sufletul, hotărât să-și treacă în impresionantul palmares de jucător și succese de răsunet pe banca tehnică”, conform unui anunț publicat pe site-ul Poli Iași.

Daniel Pancu, născut la Iași pe 17 august 1977, a început fotbalul ca portar, la vârsta de 7 ani, sub comanda lui Kurt Gross la Centrul de Copii și Juniori al Politehnicii.

La 17 ani a făcut pasul spre prima echipă și a contribuit la promovarea din 1995 sub comanda antrenorilor Leonida Antohi și Mihai Dănilă.

Din Copou a ajuns în Giulești unde s-a impus repede, grație calităților sale, devenind unul dintre jucătorii exponențiali ai echipei care a câșigat Cupa României în 1998 și campionatul un an mai târziu.

Au urmat transferul în Italia, la Cesena, revenire la Rapid, apoi, cea mai bună perioadă a carierei sale, în Turcia, la Beșiktaș Istanbul când a câștigat și un titlu de campion.

A bifat 27 de selecții la prima reprezentativă pentru care a marcat de 9 ori. În afara revenirilor la Rapid, a mai îmbrăcat tricourile formațiilor Bursaspor (Turcia), Terek Grozny (Rusia), ȚSKA Sofia (Bulgaria), FC Vaslui și FC Voluntari.

A adunat 49 de prezențe în cupele europene în care a înscris 16 goluri.

(sursa: Mediafax)