FRF a decis amânarea startului Ligii I la fotbal feminin

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis marți amânarea startului Ligii I la fotbal feminin pentru data de 6 septembrie. Inițial, competiția trebuia să înceapă în 23 august.

frf

Potrivit FRF, startul ar putea fi decalat până în 27 septembrie, în funcție de evoluția cazurilor de Covid.

„În cadrul ședinței de Comitet Executiv din 18 august 2020 s-a decis amânarea startului Ligii 1 feminin, competiție programată să înceapă inițial pe 23 august! S-a aprobat ca data de începere să fie 6 septembrie 2020, cu mențiunea că aceasta s-ar putea decala până pe data de 27 septembrie 2020, în funcție de evoluția zilnică a cazurilor de COVID-19 la nivel național”, se arată într-un comunicat al FRF.

De asemenea, s-a stabilit ca echipele din Liga 1 care nu pot începe campionatul din motive legate de aplicarea măsurilor din protocolul medical aflat în vigoare să aibă posibilitatea de a trimite o adresă oficială către FRF până vineri în vederea participării în Liga 2 feminin.

Conform FRF, celelalte competiții naționale (L2, L3 și campionatele naționale de junioare) ar urma să înceapă în jurul datei de 4 octombrie.

Tot în ședința de marți s-a aprobat obligativitatea cluburilor de a permite jucătoarelor să se prezinte la lotul reprezentativ conform convocărilor. „În cazul refuzului de a permite participarea sportivelor la acțiunile pentru care au fost convocate, cluburile în cauză vor suporta sancțiuni conform regulamentelor disciplinare ale FRF. De asemenea, Federația Română de Fotbal va suspenda susținerea financiară acordată clubului în cauză pe durata sezonului în curs”, se mai arată în comunicat.

(sursa: Mediafax)