Mircea Sandu, trimis în judecată de DIICOT. La cât se ridică prejudiciul!

Mircea Sandu, trimis în judecată de DIICOT. La cât se ridică prejudiciul!

Mircea Sandu are în continuare probleme cu legea.

mircea sandu doi

Fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, 67 de ani, nu a scăpat definitiv după porcesul dezafiilerii Universității Craiova, iar bătăliile s-au mutat acum în civil. Însă, între timp pe capul acestuia a mai apărut un alt dosar greu. Fostul șef al Federației Române de Fotbal, a fost trimis în judecată de către DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism), alături de alți 2 inculpați, pentru „constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani”, informează g4media.

Sandu și alți 2 inculpați și-au însușit suma de 3.895.590,34 de lei pentru construirea bazei de pregătire de la Buftea, ar această sumă nu a fost folosită în mod corespunzător. Anchetatorii susțin că sumele folosite la construcție au fost mărite. Baza a fost construită de Federaţie între 2009 şi 2011, în mandatul lui Mircea Sandu, costând 3,5 milioane de euro. Sumele de construcţie şi de proiectare au fost considerate nejustificat de mari de procurorii DIICOT.

„Prin rechizitoriul din data de 05.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani. 

În cauză s-a reținut faptul că în perioada 2009-2010, cei trei inculpați au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul unei instituții cu profil sportiv a sumei de 3.895.590,34 de lei, provenită din încheierea uni contract de execuție lucrări având ca obiectiv construcția unui centru de fotbal pe raza localității Buftea, județul Ilfov. În vederea atingerii scopului infracţional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză şi subantrepiză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituția cu priofil sportiv. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma „restituire împrumut asociat”, „dividende”, etc.”, se arată în comunicatul DIICOT.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție - comunicat DIICOT