Islanda - România s-a terminat cu scorul de 2-1. Tricolorii au pierdut calificarea la Euro 2021

Islanda - România s-a terminat cu scorul de 2-1. Tricolorii au pierdut calificarea la Euro 2021

România a fost învinsă în Islanda, scor 2-1, iar în urma înfrângerii, naționala a pierdut şansa calificării la Euro 2021, la care Bucureştiul va găzdui patru meciuri.

FB tricou nationala romaniei

Gazdele au deschis scorul prin Gylfi Sigurdsson, cel mai scump jucător de pe teren, în minutul 16 al partidei. Au avut un gol anulat pentru ofsite, dar la scurt timp Gylfi Sigurdsson a marcat pentru 2-0, scor cu care se încheie prima repriză.

Selecţionerul Mirel Rădoi a făcut trei schimbări la pauză. Au intrat Gabi Iancu, George Puşcaş şi Ianis Hagi şi au ieşit Ciprian Deac, Denis Alibec şi Alexandru Mitriţă.

Burcă a fost faultat în careu și arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri, iar Alexandru Maxim a înscris pentru 2-1.

Cu scorul de 2-1 se termină meciul, iar România pierde șansa de calificare al Euro 2021. Islanda va juca pentru un loc la Euro 2021 cu Ungaria, care a învins Bulgaria scor 3-1.

Tricolorii au jucat la Reykjavik primul meci din barajul de calificare la turneul final al Campionatului European, de anul viitor. Partida se joacă într-o singură manşă, în deplasare.

Echipele Islanda şi România s-au mai întâlnit până acum de două ori. Prima dată a fost în preliminariile pentru Campionatul Mondial, în 1998, şi a doua confruntare a fost în 1996. În 1996 naţionala s-a impus cu un scor de 4-0, meci în care Gheorghe Hagi a înscris un gol.

(sursa: Mediafax)