Românul Adrian Ursea, numit antrenor la echipa de fotbal OGC Nice în locul lui Patrick Vieira

Românul Adrian Ursea, numit antrenor la echipa de fotbal OGC Nice în locul lui Patrick Vieira

Conducerea OGC Nice l-a demis vineri pe managerul Patrick Vieira, după doi ani și jumătate. Echipa franceză a pierdut ultimele cinci meciuri și a ratat calificarea în primăvara Europa League. Postul de antrenor principal a fost preluat de românul Adrian Ursea, care a fost secundul lui Vieira.

adrian ursea

Echipa de fotbal OGC Nice l-a demis vineri pe managerul Patrick Vieira, după doi ani și jumătate în care acesta i-a condus pe francezi, anunță cotidianul fancez L'Equipe.

„Ajuns în 2018 pe Coasta de Azur pentru a continua tradiția jocului spectaculos dezvoltat de Claude Puel și mai apoi de Lucien Favre, Patrick Vieira a părăsit Nisa doi ani și jumătate mai târziu, fără să fi reușit să-și pună în aplicare principiile ambițioase”, titrează cotidianul francez.

Clubul francez a pierdut cinci meciuri la rând, inclusiv în fața celor de la Bayer Leverkusen, înfrângerea consfințind ieșirea din Europa League. Mai mult, francezii se află doar pe locul 11 în Liga 1.

Vieira, care a jucat pentru Manchester City, Inter Milano și Juventus, a fost și managerul echipei americane New York City FC, înainte de a ajunge la Nice.

Postul de antrenor principal al echipei a fost preluat de Adrian Ursea, care a fost secundul lui Vieira. Fost asistent al lui Lucien Favre la Nisa, românul Adrian Ursea a revenit la OGC Nice, alături de Nicolas Dehon, antrenor de portari, în cursul sezonului trecut pentru a consolida echipa lui Patrick Vieira. În cursul acestei dimineți românul a fost numit succesor al fostului campion mondial. El va fi secondat de o figură istorică a clubului, simpaticul Frédéric Gioria (51 de ani), prezent și el în echipă și foarte apreciat de suporteri.

Adrian Ursea are 53 de ani, e născut la Slobozia și a jucat 102 partide pentru Petrolul Ploiești, după care a emigrat în Elveția, unde și-a încheiat cariera de jucător în anii 90. S-a dedicat apoi antrenoratului, conducând în țara cantoanelor pe Servette și Neuchâtel.

Ursea a fost foarte îndrăgit la Nisa, în primii doi ani, când l-a ajutat pe Lucien Fevre, în calitate de analist video și responsabil cu pregătirea individuală a jucătorilor. După prima sa plecare, în 2018, președintele celor de la Nisa, Jean-Pierre Rivère, subliniase că Ursea „va fi întotdeauna acasă la Nisa”.

La un an de la întoarcerea lui în Franța, Ursea are acum șansa de a deveni principalul uneia dintre cele mai iubite echipe de fotbal din Franța.

(sursa: Mediafax)