Arbitrul român Sebastian Colțescu, acuzat de rasism: a numit „negru” un asistent al echipei turce

Arbitrul român Sebastian Colțescu, acuzat de rasism: a numit „negru” un asistent al echipei turce

Arbitrul român Sebastian Colțescu este acuzat de rasism, după ce a folosit cuvântul „negru” la adresa unei persoane din staff-ul tehnic al echipei Istanbul Başakşehir.

coltescu

Partida de fotbal dintre PSD și Istanbul Başakşehir, contând pentru etapa a IV-a a Grupei H din Liga Campionilor, s-a întrerupt, marți seara, după 16 minute de joc, iar ambele echipe au părăsit terenul, în semn de protest față de arbitrul român Sebastian Colțescu. Acesta ar fi folosit cuvântul „negru” față de un membru al staff-ului tehnic al echipei turce.

În timpul meciului dintre echipa franceză și cea turcă, cei de la Istanbul Başakşehir au protestat de mai multe ori față de deciziile arbitrului de centru, Ovidiu Hațegan, care l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, antrenorul asistent al echipei turce.

Cele două echipe au denunțat remarcile rasiste ale celui de-al patrulea arbitru, Sebastian Colțescu, potrivit Le Figaro.

Pierre Webo a primit cartonașul roșu de pe bancă în minutul 14, moment în care întreaga echipă a părăsit terenul. Conform unor informații neconfirmate încă, susține BBC Sport, Colțescu ar fi folosit un cuvânt cu conotație rasistă, respectiv „negru”.

Jucătorii parizieni au cerut și ei explicații și au sprijinit protestele echipei turce.

Partida s-a reluat la cererea UEFA.

(sursa: Mediafax)