Naționala de fotbal a României va juca un amical cu Anglia

Federația Română de Fotbal a anunțat miercuri că România va disputa în iunie două partide amicale, una cu Georgia, în 2 iunie, și alta cu Anglia, patru zile mai târziu.

FB tricou nationala romaniei

Naționala României va juca împotriva Georgiei în țară, iar cu Anglia în deplasare. Stadioanele pe care se vor disputa cele două jocuri și orele de start vor fi stabilite ulterior.

Potrivit FRF, au trecut două decenii de la ultima întâlnire cu Anglia, locul 4 în clasamentul FIFA, calificată la EURO cu 7 victorii și un singur eșec în preliminarii.

La EURO 2000, în faza grupelor, tricolorii se impuneau cu 3-2 și obțineau calificarea în „sferturi”.

„Palmaresul în fața britanicilor este pozitiv. Din 11 întâlniri ne-am impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câștigat de două ori. Toate succesele noastre au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii și două la turnee finale. O singură dată britanicii s-au impus în dueluri cu miză, 1-0 la CM 1970 din Mexic”, susțin reprezentanții Federației.

Cu Georgia, locul 89 în clasamentul FIFA, România s-a întâlnit ultima dată la un joc de pregătire pentru EURO 2016. A fost 5-1 pentru România, goluri înscrise de Adi Popa, Stanciu, Torje, Keșeru plus un autogol.

România și Georgia au jucat 7 meciuri în istorie: 5 dintre ele au fost câștigate de tricolori, celelalte două încheindu-se la egalitate.

(sursa: Mediafax)