Liga Profesionistă de Fotbal pregătește revenirea fanilor pe stadioane

Liga Profesionistă de Fotbala anunțat marți că a elaborat, în baza documentației UEFA, un set minim de condiții ce trebuie îndeplinite de către cluburi și autorități pentru ca iubitorii fotbalului din România să se poată întoarce, în condiții de siguranță, în tribune.

FCU Crisul 191019 echipa galerie

Documentul a fost elaborat în urma poziției publice exprimate luni de Ministerul Tineretului și Sportului cu privire la „necesitatea de a crea un cadru clar pentru revenirea spectatorilor la competițiile sportive".

Măsurile sanitare și de igienă sunt elaborate pentru a fi folosite în completarea Protocolului de desfășurare a competițiilor emis de Federația Română de Fotbal și cu respectarea limitei de spectatori
stabilită de autoritățile competente.

În situația în care decizia autorităților competente este aceea de a da aviz favorabil solicitării Ligii Profesioniste de Fotbal de a permite accesul spectatorilor pe stadion, în limita a 30% din capacitatea acestuia, măsurile urmează să fie îndeplinite de către organizator.

Obiectivul acestor măsuri este acela ca, la orice meci care implică participarea spectatorilor în tribune, organizatorul meciului să poată adopta cele mai bune decizii, bazate pe recomandările autorităților medicale, cu scopul de a reduce la zero riscul de infectare.

Accesul spectatorilor pe stadion la partidele de fotbal programate în cadrul competiției oficiale va fi permis doar cu condiția adoptării de măsuri sanitare și de igienă și respectarea numărului maxim de spectatori acceptați de autorități.

Documentul elaborat de LPF detaliază o serie de aspecte pe care le consideră obligatorii de pus în aplicare, printre acestea numărându-se problematici precum accesul spectatorilor pe stadion și alocarea locurilor din incinta acestora, măsurile generale de igienă, ticketing-ul, controlul temperaturii, managmentul aglomerărilor și folosirea tribunelor de către spectatori și comunicarea cu aceștia, precum și obligațiile pe care le au.

(sursa: Mediafax)