Martin Ambros a fost înlocuit. Cine este noul selecționer al naționalei României de handbal feminin!

Martin Ambros nu mai este selecționerul naționalei de handbal feminin al României.

ambros martin rou cro

Deși a fost adus cu surele și trâmbițe la naționala României de handbal feminin în urmă cu trei ani, Martin Ambros nu a reușit să obțină cu reprezentativa noastră nici o medalie, deși acesta a avut-o în compomnență de fiecare dată pe cea mai bună handbalistă din lume, Cristina Neagu. Însă trebuie să recunoaștem că la ultima competiție majoră la care am participat, clasându-ne pe locul 4, am fi putut avea totuși șanse reale la medalii dacă Neagu nu se accidenta în timpul Campionatului European.

Deși s-a vehiculat că el singur a renunțat la post, chiar dacă mai avea contract până în 2020, se pare că nici Alexandru Dedu, președintele FRH, nu prea mai dorea să continue colaborarea cu antrenorul spaniol chiar dacă a declarat că despărțirea s-a făcut pe cale amiabilă. În plus Ediție.ro a aflat că spaniolul era din ce în ce mai contestat în România de către Gheorghe Tadici și de oamenii importanți din handbalul românesc. Mai mult, aceștia chiar au făcut presiuni ca Ambros să plece în timpul unei Comisii Tehnice de la Federație.

Astfel că, Martin Ambros a preferat să se concentreze doar pe treaba sa de la Rostov, după ce România a fost ciuca bătăilor la ultimul turneu amical, acolo unde selecționata noastră, fără Cristina Neagu, a fost surclasată de Norvegia, Danemarca și Franța. Cu antrenorul spaniol pe bancă România s-a clasat pe 5 la Europeanul din 2016, pe 10 la Mondialul din 2017 și pe 4 la Europeanul din 2018.

tomas ryde

Thomas Ryde, noul selecționer!

În aceste condiții, Alexandru Dedu l-a înlocuit pe Martin Ambros cu Thomas Ryde, selecționerul care a adus ultima medalie pentru naționala României de handbal. Cu antrenorul suedez pe bancă România a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2015, dar și calificarea la Jocurile Olimpice din 2016. Ryde va pregăti în paralel din sezonul următor și echipa de handbal feminin, CSM București.

 

Următoarele etape

Vineri, 23 Februarie 2024
AFC Hermannstadt vs FC Universitatea
17:00
Marți, 27 Februarie 2024
FC Universitatea vs Poli Iași
16:15 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova
Sâmbătă, 2 Martie 2024
UTA Arad vs FC Universitatea
14:00 | Arad

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
9. Universitatea Cluj 34
10. Sepsi OSK 33
11. Oțelul Galați 31
12. FC Universitatea 30
13. FC Voluntari 27
14. Poli Iași 27