Cristina Neagu și Jovanka Radičević în mijlocul unui conflict provocat de presa muntenegreană

Presa muntenegreană a publicat joi un interviu cu handbalista Jovanka Radičević în care se susține că aceasta ar fi făcut acuzații la adresa Cristinei Neagu, care i-ar fi solicitat să ajute România să se califice la Jocurile Olimpice. Radičević a negat informațiile publicate.

FB cristina neagu

Reprezentativa națională de handbal feminin a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, la turneul preolimpic din Muntenegru, după ce a pierdut partida cu Norvegia (29-24) și a câștigat meciul cu Muntenegru, cu 28-25. Pentru a se califica, România mai avea nevoie să marcheze încă 2 goluri.

Publicația reprezentacija.me a publicat un interviu cu căpitanul naționalei Macedoniei, Jovanka Radičević în care aceasta ar fi spus:
"Când România a ajuns la un avantaj de trei goluri, Neagu a stat aproape de mine. Când am ajuns la 25 de goluri, ea mi-a spus de mai multe ori: Joke, te rog trage și ratează, lasă-ne să mai marcăm încă două goluri. I-am spus: Chris, nu am mingea și, chiar dacă aș avea-o, nu aș face-o.”

Jovanka Radičević a reacționat după publicarea interviului, negând joi seara afirmațiile care au fost puse pe seama ei, printr-un mesaj postat pe contul ei de Instagram: „Dragi prieteni și fani, am încercat întotdeauna să fiu un sportiv și nimic mai mult și știu că și Cristina este la fel. Astăzi (joi n.r.), jurnaliștii au încercat să facă un scandal din nimic, punând pe seama mea cuvinte pe care nu le-am rostit vreodată. Noi două suntem și vom fi întotdeauna prietene și nici un jurnalist nu poate pune asta vreodată în pericol.”

La scurt timp după apariția acestui interviu, Cristina Neagu și reprezentanții Federației Române de Handbal au reacționat, afirmând joi seara că publicarea acestor informații, considerate neadevărate, afectează grav imaginea handbalului românesc și a căpitanului echipei naționale.

Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale, a declarat: "Sportul se joacă pe teren. Terenul este locul unde victoriile și înfrângerile se succed și doar acela este locul unde trebuie să se întâmple asta. Cred că după atâția ani de carieră la cel mai înalt nivel, mă cunoașteți deja și știți că mă feresc de polemici și îmi văd cu seriozitate de cariera pe care mi-am construit-o cu extrem de multă muncă și chiar sacrificii. De fiecare dată când intru pe teren, joc până la ultima fărâmă de energie, lucru care s-a întâmplat și la turneul preolimpic în care am luptat alături de România pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Iubesc și respect sportul pe care îl practic și cred că fair play-ul mă definește. Iar lucrul asta va rămâne neschimbat."

În același ton cu declarația Cristinei Neagu, Alexandru Dedu, președinte FRH susține că este regretabil faptul că imaginea unei jucătoare de talia Cristinei Neagu este afectată în felul acesta.

„Cristina este o adevărată campioană, care s-a luptat până în ultima secundă pentru calificare, într-un meci în care a fost evident că nu era vorba de nimic altceva decât de o competiție între profesioniști de cea mai înaltă clasă. Cristina și-a pus de multe ori în pericol chiar și sănătatea, mereu pentru același vis, ca steagul României să fie reprezentat cu cinste”, susține Alexandru Dedu, care adaugă că perpetuarea unei informații neverificate îi afectează grav imaginea.

Cristina Vărzaru, secretar general FRH, a luat și ea apărarea Cristinei Neagu: “Am jucat lângă Cristina și am împărțit aceeași cameră la echipa națională. Nu pot pune semnul egalității între ea și nicio altă jucătoare. Un exemplu de profesionist 100%, de muncă și respect pentru handbal și tot ceea ce ține de fenomen. M-a inspirat și m-a motivat și atunci, continuă să o facă și acum. Nici nu era nevoie să vorbesc cu ea ca să știu că așa ceva nu poate fi adevărat. Din păcate, trăim într-o lume a răstălmăcitului cuvintelor și a scandalurilor. Îmi pare enorm de rău că și Cris trece prin asta acum. Nu e deloc fair!”

(sursa: Mediafax)