MECIUL CARIEREI. Simona Halep a scris istoria la Wimbledon, învingând-o categoric pe Serena Williams

Simona Halep a câștigat, pentru prima oară, sâmbătă, primul său trofeu la prestigiosul turneu de la Wimbledon, după ce a învins-o categoric pe marea campioană Serena Williams, scor 6-2, 6-2. Jucătoarea de tenis din România obține astfel cel de-al doilea său titlu la un turneu de Grand Slam.

simona halep

Simona Halep (7 WTA) a învins-o, sâmbătă, într-un meci jucat perfect, în doar 55 de minute, pe Serena Williams (10 WTA), scor 6-2, 6-2 și a câștigat turneul de Mare Șlem de la Wimbledon.

Simona Halep a început excelent ultimul act de la Wimbledon, câștigând primele patru game-uri ale jocului în doar 15 minute. Serena Williams a răspuns cu două game-uri câștigate pe propriul serviciu, însă a fost insuficient, românca adjudecându-și primul act în 26 de minute.

În setul secund, egalitatea a persistat doar până la 2, moment în care Simona Halep a reușit din nou break-ul și s-a distanțat față de americancă. Williams a fost fără replică și a mai cedat o dată pe propriul serviciu, Halep ajungând la un singur game de câștigarea marelui trofeu. În cele din urmă, Halep a triumfat la Wimbledon, după o finală de 55 de minute.

"Simona și-a dat inima pe teren"

La conferința de presă de după meci, americanca a lăudat jocul româncei, spunând că nu i-a putut face față. Serena a recunoscut că Simona a fost superioară, iar laudele au continut şi în conferinţa de presă. Tenismena din SUA a susţinut că adversara sa a făcut un joc complet în finala de la All England Club.

"Despre meciul de astăzi nu pot să spun decât că adversara mea a jucat fenomenal. Nu pot să dau vina pe presiune sau pe alte emoţii, am jucat cât am putut de bine. Iar Simona şi-a dat inima pe teren. Poate trebuie să învăţ asta de la ea. Simona a jucat extraordinar. Nu e o surpriză, toată lumea vrea să joace extraordinar împotriva mea. Am încercat orice, dar azi nu mi-a ieşit nimic. Simona a returnat aproape tot ce era posibil. Am o strategie anume pentru adversarele care reuşesc asta, dar am adoptat-o prea târziu. Cred că de multe ori am exagerat, am încercat prea mult. Pur şi simplu, Simona a returnat incredibil de multe mingi", a declarat Serena Williams.

halep victorie

"A fost visul mamei mele"

Simona Halep a devenit, sâmbătă, prima românca care a câştigat titlul la Wimbledon, iar noua campioană a turneului britanic a oferit, la finalul meciului cu Serena Williams, primele reacţii.

"Niciodată nu am jucat un meci mai bun. A fost cel mai bun meci. Serena a fost mereu o inspirație, așa că mulțumesc mult pentru asta. Am lucrat mult pentru a ajunge aici, pentru a juca în faţa Curţii Regale. Mulțumesc. Am avut emoţii. Am avut, stomacul meu nu era foarte bine înainte de meci, dar am ştiut că nu e timp de așa ceva, de emoții. Am intrat pe teren şi am dat tot ce am putut. E ceva special să țin acest trofeu şi nu voi uita niciodată această zi. A fost visul mamei mele, spunea când aveam 10-12 ani că dacă vreau să fac ceva în tenis, trebuie să câştig Wimbledon. Acea zi a venit. Le mulțumesc mamei și părinților mei, de fapt.

La începutul turneului, le-am spus celor din vestiare că dacă voi câștiga, va fi incredibil pentru că voi obține cardul de membru și acces pe viață aici. Așa că acum sunt aici. A fost unul dintre motivele pentru care am vrut să câștig acest turneu, așa că sunt foarte fericită", a declarat Simona Halep.

Sursa Mediafax