Halep și Andreescu se află printre primele 4 jucătoare de tenis calificate la Turneul Campioanelor

Halep și Andreescu se află printre primele 4 jucătoare de tenis calificate la Turneul Campioanelor

 WTA a anunțat, luni dimineață, 30 septembrie, că jumătate dintre cele opt poziții de la Turneul Campioanelor au fost deja adjudecate.

halep simona

Simona Halep și Bianca Andreescu, campioanele de la Wimbledon și US Open, li s-au alăturat primelor două sportive calificate pentru întrecerea de la Shenzhen, Ashleigh Barty și Karolina Pliskova.

Turneul Campioanelor, programat în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie 2019, pune la bătaie cel mai mare premiu în bani din istoria tenisului: 4.725.000 dolari, cu 875.000 dolari mai mult decât cecul încasat de Bianca Andreescu pentru victoria de la US Open.

Simona Halep s-a calificat pentru a șasea oară consecutiv la Turneul Campioanelor, în timp ce Bianca Andreescu va participa în premieră la WTA Finals, la fel ca și australianca Barty. În plus, Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, este cea mai tânără jucătoare calificată la o ediție a Turneului Campioanelor din 2009 încoace, de la Caroline Wozniacki (19 ani).

Naomi Osaka, învingătoare la Australian Open, este singura dintre jucătoarele cu titlu de Mare Șlem pe 2019 care încă nu și-a asigurat matematic prezența la Turneul Campioanelor. Nipona este însă pe 5 în Race to Shenzhen, urmată de Petra Kvitova, Serena Williams și Elina Svitolina, americanca fiind singura absentă de la turneul Premier Mandatory de la Beijing.

Sursa Mediafax