Rezultate notabile la Bridge Winter Camp Bulgaria pentru juniorii craioveni

Rezultate notabile la Bridge Winter Camp Bulgaria pentru juniorii craioveni

În perioada 29 februarie - 3 martie a avut loc la Vărșeț (Bulgaria) a 12-a ediție a Bridge Winter Camp 2020.

 brigde camp bulgaria 2020 12

Alături de alte țări din regiune, România a fost reprezentată de un grup de 16 tineri din Craiova, Alba Iulia, București și Miercurea Ciuc, însoțiți de d-na antrenor Monica Gârneață (Alba Iulia). În cadrul taberei destinate juniorilor (under 25) au avut loc 3 concursuri, două pentru perechi (puncte si procente) și unul destinat echipelor (2 perechi).

Reprezentanții noștri au obținut și în acest an rezultate bune. În cadrul competiției de perechi pe puncte categoria A, locul 1 a revenit perechii mixte Akos Ordog(Miercurea Ciuc) – Zlati Dimitrov (Vidin BG) iar la categoria B locul 2 si medaliile de argint au fost câștigate de Modi Mihai – Bratan Alex (Craiova)

 brigde camp bulgaria 2020 13

brigde camp bulgaria 2020 14

La categoria perechi – procente categoria A, locul 2 a fost câștigat de Akos Ordog (Miercurea Ciuc) – Zlati Dimitrov (Vidin - BG) iar la categoria B locul 3 (medaliile de bronz) au revenit jucatorilor Erin Vulpie – Rareș Popa (Craiova). Concursul de echipe a fost câștigat de echipa Katarina din Serbia iar locul 2 a revenit echipei RHB din care  fac parte Akos Ordog și Daria Ojog – Dragoș Gârneață (Alba Iulia).

 brigde camp bulgaria 2020 11

Toți juniorii din Craiova care au participat la a 12-a editie a BridgeWinter Camp Varshets 2020 sunt elevi la Colegiul Național Frații Buzești în clasa a XI-a, Mihai și Erin la mate-info bilingv iar Alex și Rareș la mate-info, ei fiind legitimați din 2019 la Clubul de Bridge Universitatea Craiova.

Începând cu anul 2018 există un parteneriat între Ministerul Educației Naționale și Federația Română de Bridge prin care elevii între 13 și 25 de ani beneficiază de cursuri gratuite de bridge, concursuri și antrenamente, acces la tabere anuale și gratuitate la participarea în anumite concursuri din calendarul competițional intern.

brigde camp bulgaria 2020 16 

Reamintim cititorilor noștri că jocul de bridge este un joc cu cărți asemănător jocului de whist, care este considerat un sport al minții alături de șah și go. La nivel național există 41 de cluburi de bridge afiliate la Federația Română de Bridge iar la nivel internațional se organizează anual campionate europene, mondiale și, o data la 4 ani, Campionate Olimpice, cele mai bune rezultate obținute de România în ultimul an find locul 8 la Campionatele Europene de echipe mixt Lisabona 2019 European Bridge Mixed Teams Lisbon 2019 final results , locul 3 si medalia de bronz la Campionatele Mondiale de echipe mixt Wuhan 2019 Bermuda Bowl mixed teams 2019 final results si locul 1 la Small Federation Games 2019 Eurobridge 2019 final results