Tudor Gheorghe a comparat folclorul din comunism cu manelele: ”Erau mai cinstite alea”

Artistul Tudor Gheorghe a povestit că deformările folclorului din comunism sunau mai bine decât muzica de succes de azi: ”Erau mai cinstite alea”, a spus artistul vineri, invitat într-o ediție specială ”Marius Tucă Show”.

tudor gheorghe FBTG

”Ce-mi doresc este să nu mai pot să spun acest cuvânt, «degeaba». Dar nu se poate”, a arătat Tudor Gheorghe.

Cantautorul a explicat faptul că față de folclorul deformat în comunism, tendințele actuale din muzica de masă românească nu stă mai bine, chiar dimpotrivă: ”erau mai cinstite alea. Erau mai variate. Se lăudau că au hidrocentrale... învățai și geografie. Acum ce cântă ăștia se reduce la trei lucruri: anii, banii și dușmanii”, a explicat artistul.

”N-am cântat în viața mea la nicio nuntă. Și nu doar atât, n-am cântat la niciun chef. Cum văd paharele pe masă, s-a închis, nu mai pot să cânt”, a mărturisit Tudor Gheorghe.

Tudor Gheorghe este un cântăreţ, compozitor şi actor român, născut pe 1 august 1945, în comuna Podari, judeţul Dolj. Este unul dintre cei mai mari artişti ai tradiţiei româneşti, reuşind de fiecare dată să prezinte concepte noi pentru concertele pe care le susţine şi să reinterpreteze într-o manieră originală moştenirea românilor. Talentul său şi prezenţa scenică sunt inconfundabile, iar sălile de concert sunt pline la fiecare apariţie a sa.