Oltenii, la mici și bere în zi de sărbătoare

Nu-i sărbătoare sau zi liberă fără micii și berea din piață. Combinația perfectă pentru petrecăreți, îi aduce pe aceștia la terasele din oraș.

2A2450B4 D7E1 45AA 8C72 5D2923F9843D

Mici gustoși, foarte suculenti și condimentați, făcuți la grătar cu jar și o bere la halbă, nu foarte rece, dar în ton cu temperatura de afară. Mesele pline cu craioveni de toate vârstele, veniți în ziua lor liberă să se relaxeze la un pahar de vorbă...sau de vin. Micile terase din Piața Centrală, amenajate cât mai modern îi așteaptă pe olteni la o muzică bună și mâncăruri tradiționale. 

Comercianții se bucură de profituri mari și încearcă să ofere clienților marfa cât mai bună și de toate buzunarele.

Avem diferite băuturi, iar la capitolul mâncare stăm foarte bine. De la mici, până la fripturi și lipii făcute chiar pe grătarul nostru. Astăzi este destul de aglomerat, unii vin și iau la pachet, alții fac consumația aici”, ne-a spus una dintre comerciante.

Un mic costă 2,5 lei, iar la o comandă mai mare se poate face și o reducere, spun unii vânzători. Fiecare terasă vine cu meniul și oferta sa. Cert este că, de Unirea Principatelor Române oltenii s-au mutat de la parada din centrul orașului, direct la o masă cu mici din piață.

În ziua lor liberă craiovenii au ieșit la cumpărături, au dat năvală prin supermarket-uri, iar comercianții prezenți cu marfă prin piețe au făcut profituri bune.