Cursuri online organizate de Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”

Cursuri online organizate de Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” demarează, în cadrul proiectului „Citim împreună. Rămânem împreună. Stăm acasă”, două noi acțiuni online, sub forma unor videoclipuri cu frecvență săptămânală.

Articol Cursuri Biblioteca

Adela Calotă și Gabriel Nedelea oferă, în fiecare joi, începând cu ora 12.00, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, sfaturi practice pentru scrierea lucrărilor academice în domeniul umanist.

Prin acest curs, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” vine în sprijinul celor care elaborează lucrări științifice în domeniul umanist, atingând toate etapele necesare: descriere generală a lucrării, etapele scrierii unei lucrări științifice, detalii referitoare la informațiile pe care le conține o teză/ dizertație, indicații privind modul în care se alege și se compune corect o bibliografie, sfaturi privind comunicarea cu profesorul coordonator.

Cel de-al doilea curs, pregătit de Adela Calotă și Gabriel Nedelea, este un curs dedicat viitorilor bursieri și tinerilor aflați la început de carieră.

Acest curs va fi postat pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” în fiecare vineri, începând cu ora 12.00.

În cadrul acestui curs, tinerii vor învăța cum să caute și cum să solicite o bursă, sau un loc de muncă, cum să întocmească dosarul necesar, vor învăța cum să scrie un CV, pentru a fi selectați de către angajatori, cum să formuleze diferite tipuri de scrisori oficiale și cum să devină comunicatori de succes, în cadre formale.