Pe altarul brandurilor luxoase, milioane de animale mor anual

În industria de blănuri, 80% din materia primă provine din ferme, restul de 20% provenind de la animalele sălbatice.
 
 
GEANTA HERMES CROCODIL
În afară de articolele vestimentare confecționate din blănuri naturale, casele de modă pun accentul și pe încălțăminte sau accesorii, confecționate și acestea din materiale ce provin de la vulpi, iepuri, chinchile sau chiar crocodili. La ora actuală, numărul de ferme s-a extins până la 7000, anual fiind ucise aproape 100 de milioane de animale.
 
Chanel, aprovizionare cu piele de miel
Renumitul brand Chanel și-a schiziționat propria tăbăcărie Bodin-Joydeux, una dintre cele mai cunoscute fabrici ce asigură aprovizionarea cu piele de miel.
Unul dintre reprezentații Chanel a declarat: “Folosim mai mult de jumătate din ceea ce ei produc, și vom continua în aceeași manieră". Se cunoaște faptul că fabrica Bodin-Joydeux produce anual peste 500.000 de fâșii de piele.
 
Hermes crește crocodili în propriile ferme

Cel mai cunoscut articol al bradului de lux este modelul de geantă Hermes Birkin, confecționată din piele de crocodil și taur matur, vândută pe suma exorbitantă de 125.000$. Pentru o singură geantă, sunt sacrificați 3-4 crocodili, anual Hermes producând aproximativ 3000 de genți. Inspirația pentru numele acestei genți-simbol a fost actrița britanică Jane Birkin, care ulterior a refuzat asocierea numelui ei cu accesoriul, aceasta luptând pentru drepturile animalelor.

 
Oscar de la Renta și colecția din blană de vulpe argintie

Casa de modă Oscar de la Renta a dezvăluit o nouă colecție de accesorii, în colaborare cu Dr.Dre, din anul 2012. În lumina reflectoarelor a fost perechea luxoasă de căști din blană de vulpe argintie, în valoare de 695$.