Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” – Serviciul Prelucrarea Colecțiilor

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, din Craiova, vine cu noi precizări, în sprijinul cititorilor, în legătură cu modul în care funcţionează Serviciul Prelucrarea Colecțiilor şi angajaţii care lucrează acolo. Ce înseamnă prelucrare și ce înseamnă colecții, vom afla, în cele ce urmează, din comunicatul bibliotecii:

biblioteca 1

De la momentul solicitării unei cărți, fie de către cititorii noștri, fie de către una sau mai multe dintre departamentele bibliotecii, cărțile și toate celelalte elemente pe care le punem la dispoziție, urmează un circuit standard: achiziție, prelucrare profesională și repartizare către toate spațiile în care sunt deserviți utilizatorii. Tot bibliotecarele de aici se ocupă și de operațiunile de scădere/suplimentare a tuturor cărților și documentelor pe care le deținem: câteva sute de mii, de la începutul acestui an.

Totodată, pentru că ne propunem să rămânem la acest serviciu, bibliotecarele păstrează, în permanență, un canal de comunicare cu administrațiile publice locale din Dolj, în vederea modernizării și diversificării activităților propuse de bibliotecile orășenești și comunale. În mod regulat, aceleași colege distribuie numeroase publicații, provenite din donații, către bibliotecile publice din rețea și acordă acelorași entități consultanța profesională necesară în activitatea specifică de bibliotecă.

biblioteca 2

Pentru ultimele peste 80 de zile, de-a lungul stării de urgență și în primele două săptămâni ale stării de alertă, bibliotecarele noastre au efectuat numeroase informări către bibliotecile din Dolj, în vederea utilizării eficiente a instrumentelor online pentru desfășurarea activității de bibliotecă, și, dacă vă mai aduceți aminte, la finalul lunii martie 2020, colegele noastre v-au prezentat Casa Memorială „Elena Farago”.

Așa cum puteți observa, și aici, la fel ca pretutindeni, activitățile se desfășoară cu respectarea dispozițiilor referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Le mulțumim public colegelor noastre, le felicităm, iar dumneavoastră, celor care ne frecventați, online sau offline, vă readucem aminte că serviciile de împrumutare a cărților, precum și de consultare a acestora, în spațiile de lectură, pe care le-am amenajat special pentru această perioadă, în spațiile deschise ale bibliotecii, sunt, iarăși, disponibile.

Vă așteptăm la bibliotecă, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-18.00.