„10 poeme în 10 limbi!”, de Mihaela Albu

„10 poeme în 10 limbi!”, de Mihaela Albu

albu

În curs de apariţie, la Editura AIUS, din Craiova, volumul de versuri intitulat „10 poeme în 10 limbi!”, al cunoscutei scriitoare craiovene prof. univ. dr. Mihaela Albu, cu o copertă este semnată de Sorina Bela.

Mihaela Albu s-a născut în 10 iunie 1947.

A absolvit Facultatea de Filologie, Universitatea București. Doctorat în filologie în 1983. Din 1975, a predat limba română și literatură la Universitatea din Craiova. Între 1999 și 2004, prin concurs, a fost desemnată ca visiting professor la Universitatea Columbia din New York.

A predat cursuri despre presa românească din exil, la Universitatea Spiru Haret, București.

Este membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Uniunii Ziariștilor Profesioniști, a unor societăți româno-americane și membru corespondent al Academiei Romano-Americane de Științe și Arte.

Este redactor-șef la revista Lumină lină, din New York și redactor șef la revista internațională Carmina Balcanica, precum și membră în colectivul de redacție al revistelor Oglinda literară și Noul Literator (România).

A publicat studii, eseuri, critică literară, poezie și proză în România, în Statele Unite, Canada, Israel, Rep. Moldova, Germania, Italia.