Încă din 1865, în Republica Moldova se învăţa Limba Română!

Încă din 1865, în Republica Moldova se învăţa Limba Română!

Minciuna prin omisiune a liderilor de la Chişinău tot minciună se numeşte, atâta timp cât serveşte interese străine şi nu pe cele româneşti!

Manual Romana

În ultimii treizeci de ani, după trecerea României la un regim democratic şi declararea independenţei Republicii Moldova, la 2 martie 1922, prin ieşirea din fosta URSS, mai mulţi lideri de organizaţii non-guvernamentale, din România şi din Republica Moldova, mânaţi de spiritul patriotic românesc, justificat de realităţile istoriei, au cerut reunificarea teritoriului Moldovei, care s-a aflat sub stăpânire rusească, cu patria-mamă, argumentul principal fiind că vorbim aceeaşi limbă – Limba Română.

Ca să contracareze acest avânt revoluţionar al românilor de dincoace şi de dincolo de Prut, liderii Republicii Moldova – cum sunt Mircea Snegur, sau Igor Dodon –, pro-ruşi, prin educaţie, mentalitate şi interese regionale, au tot afirmat că, în Republica Moldova nu se vorbeşte limba română, ci... limba moldovenească! 

În contradicţie cu aceste declaraţii neconforme cu realitatea istorică, un manual şcolar bilingv, de Română–Rusă, editat în anul 1865, demonstrează că, pe aceste meleaguri, încă de atunci, se învăţa această limbă.

Minciuna prin omisiune a liderilor de la Chişinău tot minciună se numeşte atâta timp cât serveşte interese străine şi nu pe cele româneşti, iar dorinţa românilor de peste Prut de a redeveni români cu acte în regulă se va împlini, odată şi odată, în ciuda opreliştilor impuse de conducători vremelnici, adversari ascunşi ai istoriei reale a României şi a cetăţenilor ei.