„ROB LA POEZIE”, autor Ion Popescu-Brădiceni

„ROB LA POEZIE”, autor Ion Popescu-Brădiceni

La Editura PIM, din Iaşi, a apărut volumul de poezie intitulat „ROB LA POEZIE” al scriitorului gorjean Ion Popescu-Brădiceni.

Carte Bradiceni

În loc de prefaţă”, autorul îşi pune întrebări (retorice) în legătură cu sensul vieţii şi cu ce se va întâmpla... „după suspendarea Existenţei sale”(?):

Ce se va întâmpla cu domnul Ion Popescu-Brădiceni după suspendarea existenţei sale, de altfel, unică şi irepetabilă? Şi după reîntruparea ciclică şi ritualică a Esenţei Sale în Tărâmul Celălalt?

Magie, Abur, Vis, Eleusinie (ca a lui Akillis), în spaţiotimpul eucalin, parfumul unui Vin făcut în Athanorul Prinţului de la Miazănoapte.

Întâmplări, fapte sincretice, cu sorginte în Aristotel, mile tăiat de Paşte (Iisus Hristos chiar în mine renaşte?). Prinţul de la Miazăzi îşi povesteşte aventurile pe mare (e între a fi şi a nu fi), până începe să prindă consistenţă în fotoliu... la început, fantasmă, apoi în costum de doliu...

Bradiceni Popescu

Armonii crepusculare, grecii se exprimau tragic, simboliştii în corespondenţe; uşile dau toate înspre trecut, întrucât viitorul e mister absolut!

Coperta este realizată de Silviu D. Popescu şi, în interior, cartea este ilustrată cu picturi de Petru-Ilie Birău.