Lansarea Cenaclului revistei „MOZAICUL”

Lansarea Cenaclului revistei „MOZAICUL”

Lansarea Cenaclului revistei MOZAICUL, petrecută, azi, pe terasa Restaurantului „Viena”, din centrul Craiovei, a fost un prilej plăcut de reîntâlnire a scriitorilor craioveni.

Mozaicul 1

Moderatoarea întâlnirii – scriitoarea Aurora Dumitrescu, a încercat să învingă (ca, de altfel, toţi cei care au citit, sau vorbit) zgomotul de fond şi susurul vârtos al fântânilor arteziene, care îşi făceau treaba, fără să fie interesate prea mult de poezia ad-hoc, a momentului...

Directorul revistei MOZAICUL, Nicolae Marinescu, a deschis lucrările acestei prime întâlniri lirice a condeielor craiovene, exprimându-şi speranţa că viitoarea întâlnire se va desfăşura în condiţii audio mai bune.

Au citit, din creaţiile lor, poeţii Ionel Ciupureanu şi Elena Bălăşanu, străduindu-se, fiecare în felul său, să se facă şi auziţi, de cei prezenţi, nu numai văzuţi.

Mozaicul 2

S-a citit poezie şi s-a simţit – pentru cei care nu s-au născut ieri, atmosfera de cenaclu de pe vremuri, când, după lectură, miracolul continua la un local, unde versurile erau despicate până la esenţa lor eterică, nereuşind, niciodată, să ne răspundem la întrebarea, retorică: Ce este, de fapt, POEZIA?!...