Un pictor de la AMR

Mirela Ştefania Dumitrescu este unul dintre artiştii plastici craioveni pentru care modestia este principalul fel de a fi.

M Stefania

Este pictor şi membru al Asociației Macedonenilor din România, precum şi reprezentanta etniei macedonene în Taberele Interetnice de Artă Contemporană de la Aiud, organizate, anual, în timpul verii, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Această tabără are, ca scop, punerea în valoare a segmentului multietnic şi multicultural din România, în cadrul unei manifestări al cărei principiu de bază este colaborarea interculturală.  

Despre itinerariul său artistic, Mirela Ştefania Dumitrescu mărturiseşte:

Am plecat de la pictura decorativă şi, o perioadă, am lucrat, cu pictori de biserici, restaurare de pictură bizantină.

În cadrul Asociaţiei Macedonenilor din România (AMR), am participat la două ediţii ale Taberei Interetnice de Artă Contemporană de la Aiud, unde, de fiecare dată, mi-au fost selectate câte două lucrări, pentru expoziţii naţionale şi internaţionale.

Până acum, cele patru tablouri ale mele (selectate) au fost expuse în cam toate capitalele Europei şi la New York (SUA).

Maini olar

În perioada de izolare, începută cu a doua jumătate a lunii martie 2020, am avut o expoziţie virtuală intitulată „Distanţarea socială”.

În fiecare sâmbătă, între orele 11.00-13.00, predau cursuri de pictură copiilor din cadrul Asociaţiei Macedonenilor din România, împreună cu care, tot în organizarea AMR, anul trecut, am fost în tabăra de pictură de la Galicnik, Macedonia”.