Revista Electrical Experimenter despre... „Telefotografie”

„TELEFOTOGRAFIA” – o invenţie „prevăzută” încă din anul 1918, în revista americană Electrical Experimenter, editată de scriitorul Hugo Gernsback, care a dat numele faimosului Premiu „Hugo”, pentru literatura științifico-fantastică.

Electrical

Electric Experimenter a fost o revistă americană de științe tehnice, care apărea lunar.

A fost înființată în mai 1913, ca succesor al Modern Electrics, o combinație între o revistă și un catalog de comenzi prin poștă, care a fost publicat de Hugo Gernsback, începând cu anul 1908.

Revista a fost editată de Hugo Gernsback, până în martie 1929, când Imperiul media Publishing Experimenter al Sidney și Hugo Gernsback au fost forțati să intre în faliment, după care publicaţia a fost preluată şi editată de Arthur H. Lynch.

Hugo Gernsback a publicat și câteva ficțiuni științifice timpurii, fiind, într-un fel, unul dintre părinţii literaturii science-fiction, de mai târziu.

A început prin publicarea, în revistă, a mai multor povestiri proprii, începând din 1915 și, printr-un editorial, publicat în 1916, i-a încurajat şi pe alți scriitori ai acestui gen literar să-şi publice lucrările, susținând că un experimentator electric real, demn de nume, trebuie să aibă imaginație și viziune pentru viitor.

În perioada 1917–iulie 1919, Nikola Tesla a scris cinci articole pentru revistă, iar în 1919 a publicat părți ale autobiografiei sale, în segmente, în mai multe numere.