"Să fii un artist serios este o muncă de sclav"

"Să fii un artist serios este o muncă de sclav"

Muzeul de Artă din Craiova a găzduit vernisajul expoziției de pictură „Legături de sânge”, semnată de artista Florentina Voichi.

vernisaj legaturi de sange
Expoziția are drept punct central seria „Mamă-fiu”, ce cuprinde zece pânze și „Tată-fiică”, cu patru pânze pe simeze, și provoacă publicul la meditație asupra evoluțiilor și atitudinilor din spațiul familiei, lucruri ce generează schimbări atât în viața individuală, cât și în societate.

Florentina Voichi"Unui privitor, o lucrare de artă îi va spune întotdeauna și altceva. Eu mă adresez oricărui om care vrea să cunoască”, spune Florentina Voichi (foto).

Artista consideră că arta este o meserie foarte grea, trebuie să te depășești, să intri în concurență cu sine, cu ceilalți colegi, să mai primești lovituri și să-ți urmezi drumul. Concluzia ei este cât se poate de clară: "Să fii un artist serios este o muncă de sclav”.

Cătălin Stegerean, curatorul expoziției, crede că folosirea culorii roșu în aproape toate lucrările are drept scop unificarea lucrărilor în rezonanțe simbolice.”Atunci când sângele își face apariția, el provine dintr-o rană”, adaugă acesta.

"Pentru mine pictura Florentinei Voichi nu este o înfrângere, nu este un abandon, este un moment conclusiv. Pictura Florentinei nu poate fi înțeleasă, asimilată, la o primă vedere. Trebuie să o parcurgi succesiv, la ore bune. Ca să te apropii de Florentina Voichi îți trebuie răgaz de timp, disponibilitate vizuală și temei de pricepere”, spune Emilian Ștefârță, directorul Muzeului de Artă.

Expoziția „Legături de sânge” are loc în perioada 5 aprilie - 8 mai.