A doua întâlnire a membrilor Cenaclului „Mozaicul”

Joi, 13 august 2020, ora 18.00, va avea loc a doua întâlnire a membrilor Cenaclului „Mozaicul”.

Cenaclul Mozaicul

Evenimentul se va desfăşura la Terasa Fado Pub., din strada Traian Demetrescu nr. 8, Craiova.

Invitaţii acestei ediţii sunt scriitorii Ana Paraschivescu şi Mihai Ene.  

Prezintă: Eleanor Mircea.

Moderator: Aurora Dumitrescu.

Organizatori:

Director revista Mozaicul: Nicolae Marinescu.

Redactor şef revista Mozaicul: Petrişor Militaru.

Ana Paraschivescu este absolventă a Facultății de Litere și Istorie a Universității din Craiova, în prezent, profesoară de limba română la Colegiul Economic „Gheorghe Chițu”, din Craiova.

A debutat în anul 2007, cu volumul de poezii De veghe în lanul de cuvinte. În anul 2019, obține premiul al III lea la Festivalul de poezie „Tudor Arghezi”. În curând, va publica volumul intitulat Între un coșmar și o fotografie frumoasă.

Mihai Ene este licenţiat al Facultăţii de Litere, Universitatea din Craiova, secţia română – franceză. Studii aprofundate de literatură română interbelică, în cadrul aceleiaşi facultăţi. Din 2008, obţine Doctoratul în Filologie, Universitatea din Craiova, cu tema Decadentism şi estetism în literatura română, cu menţiunea Magna cum laude. În prezent, este lector universitar.

Debut literar: revista Ramuri, 1999.

În 2004, a publicat volumul de versuri Trei viziuni ale oraşului (pentru un film alb-negru), Craiova, Editura „Scrisul Românesc”, cu care obţine, în anul următor, Premiul Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova.

În 2011, a publicat lucrarea de istorie şi critică literară Vălurile Salomeei. Literatura română şi decadentismul european, Timişoara, Editura Universităţii de Vest.

În 2018, a publicat un volum de texte despre teatru: Jocurile Thaliei. Ipostaze ale actului teatral, Craiova, Editura „Scrisul Românesc”, 2018.

Din anul 2000 şi până în prezent, a publicat peste 300 de articole în reviste, precum: Observator cultural, Ramuri, Scrisul Românesc, Mozaicul, Transilvania, OPT motive etc.