O femeie aproape goală, umbla, în miez de noapte, prin centrul oraşului!

O femeie aproape goală, umbla, în miez de noapte, prin centrul oraşului!

O femeie aproape goală umbla, cu părul despletit, dezorientată şi speriată, prin centrul oraşului, în miez de noapte.

poza trista buna

S-a întâmplat mai deunăzi, dar nici o autoritate nu a vrut să vorbească prea mult despre acest eveniment, astfel că, în mod ciudat, nici presa de can-can nu a aflat. Pentru ei, o asemenea întâmplare ar fi umplut nu numai prima pagină, ci şi pe cele următoare, intrând pe fir şi căutând amănunte scandaloase din viaţa misterioasei femei.

Nu se ştie cât o fi umblat pe străzile oraşului, până ce a fost văzută de o patrulă a poliţiei. Mai era lume pe la terase, dar ori nu o văzuseră, ori ea a trecut neobservată, pe lângă ei. Părea o fantomă – au fost multe poveşti de acest gen, în oraş, cu spirite ale unor femei care au avut o moarte violentă şi, din acest motiv, sunt neîmpăcate şi se întorc, mereu, în locurile în care au trăit.

Unele voci au spus, ulterior, că ar fi vorba de o femeie care îşi părăsise soţul pentru amantul ce o cucerise prin romantism şi pasiune, aşa cum se întâmplă în orice început de relaţie, şi că, în acea noapte, tocmai amantul o dăduse afară din casă, aproape goală şi bătută, pentru că, pe faţă şi pe corp, i se puteau vedea urme de lovituri şi de sânge, mici crestături cu cuţitul şi arsuri de ţigară... Ai fi zis că este fugită dintr-un tablou de Rubens, pictorul renascentist care-şi iubise atât de mult soţia, încât o înfăţişase în majoritatea tablourilor-nud, pe care le-a pictat.

Fiecare dintre noi trăim cu dramele noastre interioare, neştiute de alţii. Lumea poate să comenteze, să judece şi chiar o face – nimic nu este mai spumos şi mai plin de adrenalină decât viaţa altora! Judecătorii fiecăruia se află în spatele perdelelor din vecini: pentru ei, nimic din ceea ce faci, nu e bun, iar dacă reuşeşti să faci ceva notabil, ceva nu e în regulă!...

Femeia aproape goală şi cu urme de violenţă pe trup a fost luată de patrula poliţiei şi dusă, probabil, la secţie, pentru cercetări. Ceva a răsuflat din această poveste şi a aflat şi presa – televiziunile au fost primele care au dat ştirea şi au încercat să afle cât mai multe amănunte, despre viaţa femeii.

Nu se cunoaşte, încă, identitatea femeii în cauză. Poţi trece pe lângă ea, fără să ştii că ai trecut pe lângă fantoma de la miezul nopţii, care umblase, aproape goală, despletită, prin oraş, ca fugită dintr-un tablou de Rubens.

Notă: Întâmplarea de mai sus este o ficţiune, aşa cum sunt şi poveştile siropoase şi de scandal, cu care televiziunile şi presa de consum fac rating, la o populaţie avidă de stări conflictuale.