Atelierul național de Poezie „Serile la Brădiceni” şi-a desemnat câştigătorii

Cea de-a XXIV–a ediție a Atelierului național de poezie „Serile la Brădiceni”, desfăşurată online, şi-a desemnat câştigătorii.

Garbea

Premiul naţional de Poezie, atribuit unui poet român consacrat, acordat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, a fost câștigat de către Horia Gârbea. El este autor de cărți științifice, poet, dramaturg, prozator, traducător român. Este doctor în inginerie, conferențiar doctor la Universitatea de Ştiinte Agronomice și Medicină Veterinară Bucureşti și redactor la revista Luceafărul de Dimineață.

Horia Gârbea este membru al Consiliului Ununii Scriitorilor din România, preşedinte al secției de poezie a Filialei Bucureşti a USR, membru în Comitetul Director al USR.

Premiul Naţional pentru critică literară a fost câștigat de către Sorin Lavric. El este scriitor şi traducător. Este absolvent al Facultăţii de Medicină (1993) şi al Facultății de Filosofie (1996), doctor în filosofie, în 2005, preşedintele „Centrului de Studii Constantin Noica“ și directorul de Programe Interne al Uniunii Scriitorilor din România . Este redactor al revistei România literară.

Lavric

Atelierul naţional de poezie a fost propus și inițiat de managerul CJCPCT Gorj, Ion Cepoi, în 1997.

În acest an, Atelierul dedicat Poeziei a fost organizat online.

Organizatorii Atelierului Naţional de Poezie “Serile la Brădiceni” au fost Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Asociația cultural-literară “Serile la Brădiceni”.