70 de ani din istoria Teatrului Colibri, prezentați într-o noapte

Teatrul pentru Copii și Tineret  Colibri Craiova vă invită la o călătorie prin istoria de 70 de ani a teatrului de păpuși, o istorie ce unește anii teatrului cu vârstele copilăriei, și care le propune vizitatorilor o incursiune în frumoasa și diversă lumea a artei animației.

colibri noaptea muzeelor

Sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 19.00, Teatrul Colibri se va transforma pentru câteva ore într-o galerie cu exponate (păpuși, elemente de decor, recuzită, costume, fotografii, afișe), care s-au regăsit în spectacolele din repertoriu sau au însuflețit Muzeul „Memoria păpușilor jucate“, primul de acest fel din România, premiat UNITER.

"Nu vor lipsi jocurile și culorile, surprizele și provocările, întâlnirile cu actorii, confruntările, în cele mai nebănuite locuri ale teatrului, cu personaje din spectacole, emoția mânuirii păpușilor, curiozitatea descoperirii diverselor tipuri de păpuși. Ultima destinație a călătoriei va fi expoziția foto #InstaCraiova - ediția a IV-a, ce are ca tematică jungla urbană", se arată pe pagina oficială a instituției.

Evenimentul Noaptea Muzeelor la Teatrul Colibri este totodată un discret omagiu pentru Eustațiu Gregorian, primul scenograf al teatrului de păpuși craiovean, personalitate internațională a scenografiei, creator de stil și estetici în teatrul românesc de animație.