Ponoare, Ponoare – festival dedicat vaccinaților anti-Covid

Ponoare, Ponoare – festival dedicat vaccinaților anti-Covid

La sfârșitul acestei săptămâni, comuna mehedințeană Ponoarele, organizează un festival folcloric dedicat doar…vaccinaților anti-Covid.

 festival ponoare 2021

În zilele de 6,7 și 8 august a.c., comuna mehedințeană Ponoarele organizează a XV-a ediție a cunoscutului și îndrăgitului festival „Ponoare, Ponoare”. Numai că, după cum declară primarul comunei, Georgică Pătrașcu, la acest eveniment cultural pot participa doar persoanele care au fost vaccinate anti-Covid.

„Primăria comunei Ponoarele, alături de Consiliul Local Ponoarele, vă invită să participați la cea de-a XV-a ediție a Festivalul Național Concurs de Folclor "Ponoare, Ponoare". În același cadru natural, lângă Podul lui Dumnezeu, vă așteptăm să marcăm încă un eveniment deosebit, așa cum v-am obișnuit, în zilele de 6,7 și 8 august 2021. Pentru a ne putea bucura de revedere, trebuie să respectăm normele impuse de situația actuală. Pentru aceasta se aplică Ordonanța nr. 730/08.07.2021, prin care este permisă desfășurarea de activități culturale cu respectarea următoarelor norme:
-participanții să fie vaccinați anti-COVID;
- să poarte mască de protecție;
- să păstreze distanța socială.
Sunt convins că aceste norme nu vor fi un impediment pentru a putea petrece momente unice împreună”, declară primarul Georgică Pătrașcu.

Problema este însă alta. Cine cunoaște zona, muntoasă de altfel, nu înțelege cum se va face diferențierea dintre cei vaccinați și cei nevaccinați. Oare vor exista garduri împrejmuitoare cu intrări speciale unde participanții să fie controlați în acest sens? Va exista aparatura necesară punerii în practică a Ordonanței nr. 730/08.07.2021? Cei ce vor urca pe scenă sunt cu adevărat vaccinați cu toții?

Sunt foarte multe întrebări, ar fi nevoie de foarte multe răspunsuri, dar cu siguranță, declarațiile primarului sunt doar pur informative și în nici un caz aplicabile.