,,Zboruri, în poziția de drepți"

,,Zboruri, în poziția de drepți"

Timp de peste o lună de zile, severinenii și nu numai, au posibilitatea să se delecteze cu o impresionantă expoziție de pictură, grafică și iconografie.

zboruri

Începând de astăzi, joi, 10 februarie 2022, ora 17:00, Sala ,,GH. D. ANGHEL" a Palatului Culturii ,,TEODOR COSTESCU" va fi gazda vernisajului expoziției intitulate ,,Zboruri, în poziția de drepți". Cei doi protagoniști ai evenimentului sunt Oara Larisa MUTU- MINDOIU și Florin PREDA-DOCHINOIU, artiști tineri, dar foarte apreciați de lumea artistică, cu recenzii bune din partea criticilor de specialitate, ca de exemplu Pavel ȘUȘARĂ.

Doi gorjeni cunoscuți în toată lumea

Oara Larisa MUTU-MINDOIU este gorjeancă, a studiat la Facultatea de Arte Plastice din Cluj, activează ca subofițer în structurile I.S.U, Mehedinți, este căsătorită și are un băiat. Până în prezent, Larisa MINDOIU, cum o știu prietenii, a susținut numeroase expoziții personale și de grup în țară și străinătate. Florin PREDA-DOCHINOIU este și el gorjean, tânăr pensionar, fost ofițer al M.A.I, Gorj, în prezent stabilit în orașul Motru. Este căsătorit și are doi copii.

Lucrările lor de pictură, grafică, iconografie sunt prezente în muzee și colecții particulare din România, Franța, Italia, Austria, Liban, Brazilia, Cuba, Republica Moldova, Slovenia.  „Oara Larisa MUTU MINDOIU și Florin PREDA-DOCHINOIU sunt membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România (U.A.P.R), filiala Drobeta Turnu Severin. Expoziția va fi deschisă  publicului până în data de 18 februarie 2022”, se arată în comunicatul emis de Palatul Culturii „Teodor Costescu” din municipiul Drobeta Turnu Severin.