„La hamace, între stânci”, un eveniment pentru amatorii de senzații tari

În comuna gorjeană Baia de Fier va avea loc, pe 29 și 30 iunie a.c., cea de-a IV-a ediție a evenimentului „La hamace, între stânci”! Suspendați la 200 de metri, amatorii de senzații tari vor admira frumusețile zonei și se vor relaxa într-un mod unic în România.

festival la hamace

În baza parteneriatului dintre Clubul Alpin Român – Secția Universitară București și Montan Club White Wolf Baia de Fier, va avea loc o nouă ediție a evenimentului inedit „La hamace între stânci”!

După 2008, grație eforturilor asociațiilor White Wolf Club și a partenerilor montani – Clubul Alpin Român București, Școala Alpină Craiova, Serviciul Public Salvamont Gorj – zona de Nord Est a Gorjului a devenit un adevărat rai pentru iubitorii activităților montane. La traseele de drumeție, alpinism-escaladă, via ferrata, canyoning, speologie, s-a adăugat o nouă atracție a înălțimilor: în premieră națională, în 2018 a fost amenajată o zonă permanentă de hamace suspendate. Povestea „La Hamace” a început din dorința de a oferi iubitorilor de aventură și relaxare contexte sociale și sportive inedite, culminând cu ancorarea hamacelor la înălțime. De atunci și până în prezent au avut loc trei ediții. Acum, organizatorii o pregătesc pe cea de-a IV-a.

Sfârșit de lună în hamac!

„Vă așteptăm la prima ediție pe anul 2019, "La Hamace între Stânci IV", să continuăm povestea la Baia de Fier - Peștera Muierii, și să ne bucurăm de frumusețea zonei și de multiplele activități pe care le vom face. Acesta este un eveniment al Clubului Alpin Român în parteneriat cu Clubul White Wolf”, transmit organizatorii.

Sunt așteptați să se înscrie 16-20 de persoane, cu o condiție fizică medie și peste medie, interesate de activități montane și de activități sportive în general. Vor fi organizate ateliere de escaladă și via ferrata structurate în funcție de abilitățile participanților; participanții vor traversa puntea indiană pentru a ajunge la hamacele pregătite. Programul include și o drumeție la Şura Haiducilor.

Echipamentul obligatoriu pe care participanții trebuie să și-l asigure este cel de drumeție, căci cel de escaldă (fără espadrile) şi cel necesar parcurgerii de via ferrata va fi asigurat de organizatori. Cost de participare: 100 lei de persoană, iar pentru membrii CAR: 70 lei de persoană.