„Craiova se îmbracă în ie” și anul acesta

Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Municipal Craiova vor organiza luni, 24 iunie 2019, a V-a ediție a evenimentului „Craiova se îmbracă în ie”.

ie atelier

Pe traseul Piața Mihai Viteazul - Oficiul de Cadastru - Centrul Vechi - Piața Frații Buzești, craiovenii, cu mic cu mare, vor lua parte la Parada iei, începând cu ora 19:30, pentru ca mai apoi să fie premiată cea mai spectaculoasă apariție. Premiul pentru cea mai autentică ie va fi oferit de designer-ul Florin Burescu.

Tot în cadrul evenimentului, începând cu ora 10:00 și până la finalul manifestării, atelierul de confecționat ie îi va aștepta pe cei interesați de arta cusăturilor și al croitului de straie inspirate din portul popular românesc, unde, cu ajutorul meșterul popular Mira Tantam, vor realiza propriile lor creații. 

Spectacolul folcloric va începe la ora 20:30, în Piața „Frații Buzești”, pe scenă evoluând artiștii Mariana Ionescu Căpitănescu, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Cristian Bănăţeanu, Manuela Moțocu, Aneta Şişu, Ciri Mayer și Liviu Dică.