Ziua Culturii Naționale 2024: o celebrare a bogăției și diversității culturale în România

Ministerul Culturii și instituțiile subordonate aduc românilor pe 15 ianuarie o zi plină de evenimente și descoperiri culturale.

Teatrul National Craiova

Într-un efort concertat pentru a celebra Ziua Culturii Naționale 2024, Ministerul Culturii al României, împreună cu instituțiile din subordine, pregătesc o serie de evenimente captivante, menite să aducă în prim-plan frumusețea și diversitatea culturii românești. Programul generos, care cuprinde spectacole, expoziții și concerte, va avea loc la nivel național, oferind românilor oportunitatea de a sărbători cultura într-un mod autentic și interactiv.

București - o capodoperă culturală

Capitala se transformă într-un veritabil centru al celebrării culturii, cu numeroase instituții de prestigiu, precum Artexim, Biblioteca Națională a României, și Filarmonica „George Enescu“, deschizând porțile pentru evenimente speciale. Teatrele naționale, precum Teatrul Național București și Opera Națională, vor oferi spectacole memorabile.

Țară - diversitatea în fiecare colț al României

Dincolo de București, instituții culturale din întreaga țară se alătură celebrării, marcând Ziua Culturii prin evenimente variate. De la Complexul Muzeal Iași la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, publicul este invitat să descopere și să se bucure de expresia culturală din diversele regiuni ale țării.

Intrare gratuită la muzee

Într-un gest generos, toate muzeele din subordinea Ministerului Culturii vor oferi intrare gratuită pentru toți vizitatorii în ziua de 15 ianuarie. O ocazie unică de a explora expoziții de excepție și de a intra în contact cu patrimoniul cultural al României.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, îndeamnă publicul să se implice în viața culturală a comunităților locale. Subliniind importanța susținerii artiștilor și a proiectelor care promovează diversitatea culturală, Ministrul Culturii Raluca Turcan evidențiază că „Cultura este cel mai frumos dar pe care ni-l putem face unii altora și pe care îl putem face astăzi copiilor noștri”.

Teatrele naționale, precum Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, oferă bilete gratuite la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Culturii Naționale, cu rezervare prealabilă, în limita locurilor disponibile. În plus, publicul este invitat să exploreze programul complet al evenimentelor de pe paginile web și conturile de social media ale instituțiilor implicate.

Ziua Culturii Naționale reprezintă nu doar o sărbătoare a tradițiilor și a patrimoniului cultural, ci și un apel la implicare și participare. Românii sunt încurajați să se alăture demersului și să sărbătorească Ziua Culturii prin cultură, contribuind astfel la consolidarea solidarității și a sentimentului demnității naționale.