Păpușile gigant asediază Craiova

Duminică se dă startul marelui festival Puppets Occupy Street Craiova. Artiști din 23 țări vor lua parte la cele peste 400 evenimente ce vor avea loc în cetate timp de 8 zile. Pentru al șaselea an consecutiv, timp de o săptămână, Craiova va fi luată cu asalt de păpuși în cadrul acestui festival destinat copiilor de toate vârstele.

papusi gigant

Festivalul Puppets Occupy Street este primul de arta animației din România, organizat de Teatrul Colibri și finanțat de Primăria și Consiliul Local Municipal.

Organizatorii, Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri, promit ca această ediție va fi ceva inedit. În perioada 25 august – 01 septembrie, împreună cu trupe din alte 22 de țări, în marile piețe ale urbei vor fi organizate tot felul de evenimente. Spectacole, ateliere de creație, concerte, expoziții, proiecții video, video mapping, happening-uri, animație stradală, arte vizuale, arte plastice, și toate celelalte evenimente care se desfășoară simultan în mai multe zone ale orașului, ne vor duce în lumea basmelor.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, avea să declare: “Acest gen de spectacole este cea ce ne trebuie noua, la Craiova. Am cerut ca toate instituțiile de cultură, de anul viitor, să gândească în același mod. Cea ce a facut Teatrul Colibri este un pilot din punct de vedere al activității cultural. Le-am cerut ca tot bugetul pe care l-au alocat pentru activitatea culturală să fie reunit într-un singur spectacol”.

În cadrul acestui festival, craiovenii vor putea  dona pentru prima tabără destinată copiilor cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave din Oltenia. Asociația “Bucurie pentru viață” este cea care se ocupă de acest proiect și va răsplăti donator cu câte o insignă.