Cetatea Medievală a Severinului - luată cu asalt

Mâna de oșteni ce apără cetatea vor duce lupte crâncene împotriva armatei de cavaleri în armuri ce vor cu orice preț să spargă zidurile milenarei fortărețe.

thumbnail

Nu este vorba de un război sângeros, ci doar de un extraordinar festival medieval ce va aduce cetății culoarea și animația evului mediu. 

Festivalul va debuta vineri 30 august a.c. și se va finaliza duminică, 1 septembrie a.c.. Momentul deschiderii spectacolului va aparține unei strălucitoare parade a făcliilor începând cu orele 20.00 și va fi urmat de un concert al trupei LUPUS DACUS. Pe parcursul zilei de sâmbătă, severinenii și nu numai sunt invitați să participe la o serie de manifestări și spectacole, dar cel mai important moment va consta în BĂTĂLIA MEDIEVALĂ ce se va desfășura începând cu orele 19.45.
Din program nu vor lipsi ateliere medievale, tir cu arc medieval, călărie, lupte medievale, demonstrații, întreceri, bucătărie medievală etc.. la reușita acestui spectacol vor participa cavaleri ai formațiilor de infanterie medievală precum; Străjerii Cetății Mediaș, Compania Dragonului, Compania Ursului Brun, Deus Vult, Beli Orlovi, ȘoimanArt și Cavalerii Cetății Bârsei. De altfel vor avea loc și o serie de concerte care mai de care mai atractive.

„Tradiția Festivalului Medieval al Cetății Severinului continuă şi anul acesta cu cea de-a IV-a ediție. În zilele de 30 August - 1 Septembrie vă vor încânta cu un spectacol incendiar participanți talentați din Serbia, Bulgaria, Slovacia și Belarus! Înarmați-vă pentru distracție!”, a declarat viceprimarul  municipiului Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan.