„Lumea Majestății Sale. Jubileul Custodelui Coroanei Române”, volum omagial lansat la Târgul Internațional de carte Gaudeamus

În cadrul Târgului Internațional de carte Gaudeamus de la București va avea loc lansarea volumului „Lumea Majestății Sale. Jubileul Custodelui Coroanei Române”, evenimentul având loc miercuri, 20 noiembrie, începând cu ora 15.00, la spatiul de evenimente „Mircea Nedelciu”. Vor participa membrii Casei Regale si artista Oana Pellea. Volumul colectiv a apărut la Editura Corint și este coordonat de Alexandru Muraru și Daniel Șandru.

Lumea Majestatii sale Editura Corint Sandru Muraru Firica

Anii 2019 și 2020 marchează, deopotrivă, două date semnificative pentru regalitatea românească și dinastia națională: Jubileul Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române. În martie 2019 s-au împlinit șapte decenii de la nașterea sa, iar în ianuarie 2020 se vor împlini trei decenii de la venirea definitivă, pe pământ românesc, a viitoarei suverane.

Majestatea Sa Margareta – prima femeie aflată la conducerea Casei Regale a României, a Dinastiei și a Familiei Regale autohtone, suverană și custode al Coroanei Române, fiică de suveran al Regatului României, nepoată a monarhilor noștri Carol al II-lea și Regina-mamă Elena a României, precum și strănepoată a suveranilor României Mari, auguștii Ferdinand I și Maria – este, prin statut, misiune și destin, o personalitate unică a României contemporane și un reper al regalității europene.

Lumea Majestaii Sale este un prilej de a o omagia pe Majestatea Sa Margareta printr-un volum jubiliar, în care membri ai Familiei Regale a României, succesori la tron sau membri ai familiilor regale europene domnitoare sau nedomnitoare, colaboratori apropiați, prieteni de familie, personalități diplomatice, nume importante ale prezentului instituțional românesc și european aștern amintirile, gândurile sau proiecțiile lor asupra vieții, misiunii și destinului Custodelui Coroanei pentru România anului 2020.

Figuri regale și personalități de marcă au scris despre Majestatea Sa Margareta a României

Volumul are contribuții semnate de către Alteța Sa Regală Principele Leka al II-lea al albanezilor, de Alteța Sa Regală Principesa Elena, de Alteța Sa Regală Principesa Sofia, de Alteța Sa Regală Principesa Maria și de Alteța Sa Regală Principele Radu. O serie de personalități se numără printre contributori: Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, Andrew Popper, Șef al Casei Majestății Sale Regelui Mihai I al României, avocatul Ioan-Luca Vlad, Secretar al Consiliului Regal, Corinne Féry-von Arx, fost director al Fundației Principesa Margareta a României din Elveția, și Alexandru Muraru, unul dintre cei doi coordonatori ai volumului, precum și Marchizul Olivier de Trazegnies, Staffan da Mistura, Frédéric Mitterrand, Anne-Marie Martin, Danielle Maillefer, Jean Milligan, Madeleine Arnot, Victoria McDonaugh, Nelly Miricioiu, Anneli Ute Gabanyi, Constanța Iorga, Flavia Bălescu Coposu, Rodica Coposu, Adrian Cioroianu, Sandra Pralong, Michael Shafir, Daniel Șandru, Radu Călin Cristea, Mona Vrăbiescu Kleckner și Rudi Kleckner, Alexandra Arnăutu, Ruxandra Obreja, Claudiu Pădurean, Camelia Csiki, Mihai Firică, Bogdan Șerban-Iancu, Val Vâlcu, Simona Preda, Teodor Ilincăi, Tudor Vișan-Miu, Doru Tompea, Ion Andrei Gherasim, Adrian Buga, Șerban Șandru, Ștefan Daniel Țuțuianu și Andrei Apreotesei.

Cuvânt-înainte semnat de Prințul Charles al Marii Britanii

„În multele ocazii în care am stat de vorbă cu Custodele Coroanei, am auzit și am văzut profunda ei hotărâre de a îmbunătăți șansele la sănătate și educație ale poporului român. În mod special, munca Fundației sale și munca neobosită ca președinte al Crucii Roșii Române au fost cu adevărat remarcabile; la fel este și patronajul său acordat International Award of the Duke of Edinburgh, care aduce un plus de șanse în viața celor mai dezavantajați din societate.

Cu ocazia aniversării a treizeci de ani de la întoarcerea Familiei Regale române, trimit cele mai calde urări verișoarei mele dragi, Majestatea Sa Margareta a României, Custodele Coroanei, și întregului popor român.” Alteța Sa Regală Principele de Wales