Nicolae Coande lansează „Mansarda Europa. 4 jurnale din Apus” la Târgul de Carte Gaudemus

Nicolae Coande lansează „Mansarda Europa. 4 jurnale din Apus” la Târgul de Carte Gaudemus

Scriitorul Nicolae Coande va participa la Târgul de carte Gaudeamus, București, ediția a XXVI-a, care se va desfășura în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

 Nicolae Coande volum jurnale

Sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 14, Nicolae Coande va lansa la standul Editurii Paralela 45” volumul de jurnale și note de călătorie „Mansarda Europa. 4 jurnale din Apus” (colecția Odiseu). Despre carte vor vorbi scriitorii Sorin Delaskela și Ioan Buduca. Moderator, Diana Iepure.

"Mansarda Europa” cuprinde jurnale și însemnări din perioada în care Nicolae Coande a fost scriitor în rezidență în Germania (Fundația Heinrich Böll, respectiv Schöppingen – Westfalia), Austria (MuseumQuartier, Viena) și Elveția (Fundația Heinrich Maria Ledig-Rowohlt, Chateau de Lavigny).

Nicolae Coande a publicat până în prezent nouă cărți de poezie și șase de publicistică, eseistică, jurnale de călătorie. Propune la Teatrul Național de peste zece ani „Întâlnirile SpectActor”, „Duminici de Poezie în Teatru” și, mai recent, „Adunarea Poeților și a SpectActorilor Craioveni”, precum și „Clubul Dramaturgilor Craioveni”. Este redactor-coordonator al revistei „SpectActor” a T.N. Craiova (din 2006), membru al Uniunii Scriitorilor din România și al PEN Club România.