„Human Rights as a Foundation for Democracy”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează marți, 10 decembrie 2019, în sala „Marin Sorescu”, începând cu ora 14.30, dezbaterea „Human Rights as a Foundation for Democracy”.

Afis Human Rights

La dezbatere participă studenți ai Facultăţii de Litere, din cadrul Universităţii din Craiova, Departamentul de studii anglo-americane și germane, respectiv Facultatea de Științe Politice.

În cadrul evenimentului, studenții vor intra, în direct, cu ajutorul sistemului de video-conferință, cu studenții Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, și vor dezbate noțiuni privitoare la drepturile și libertățile fundamentale ale omului, precum și importanța respectării acestora, într-un stat democratic.

Discuțiile vor fi coordonate de  dr. Maria Rybakova, profesor Fulbright în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la Facultatea de Filosofie și Științe Socio-Politice.

Dr. Maria Rybakova este autoare a cinci cărți și a numeroase povestiri. Opera ei a fost publicată în mai multe limbi străine: rusă, engleză, germană, spaniolă, franceză și bosniacă. A studiat greaca și latina și a obținut un doctorat în Limbi Clasice la Universitatea Yale. A predat la Universitatea de Stat din San Diego și ulterior a primit mai multe burse de studiu la: Institute for Advanced Study, Central European University, Budapesta, New Europe College, București, respectiv Brown Foundation Fellows Program, şi la Dora Maar House, în Menerbes, Franța.