Expoziție inedită în Craiova: „rEvoluţia României 30 de ani”

Expoziția „rEvoluţia României 30 de ani” - Ilustraţii, benzi desenate de Valentin Iordache, Marian Mirescu şi Viorel Pîrligras - va fi vernisată în holul Universității din Craiova în data 16 decembrie, ora 11.00

afis expozitie decembrie

Craiova universitară a avut o viaţă culturală şi artistică „oficială” şi „neoficială” până în 1989. Printre cele „underground” erau cenaclurile paravan de literatură, grupări amicale de lectură şi discuţii, fanzine editate cu ocazia festivalurilor studenţeşti, „aprobate” cu amuzament, sau literare (SEMN de la Agronomie, MARŢI 311 de la Filologie...) şi de Science Fiction şi Bandă Desenată (SFLASH al cenaclului SFVA), expoziţii de artă de nişă într-o Casă de cultură a studenţilor...

În decembrie 1989, revista „Centrului universitar” capătă... „Grai studenţesc”, pe care a şi pierit. Cultura, în general, se „liberalizează” de bine, de rău, iar cea „studenţească” îşi pierde rostul vremelnic.

Cum am întâmpinat evenimentele din Decembrie 1989, cum privim acum în urmă, ce a însemnat Revoluţia? această expoziţie poate fi prilejul unor impresii, rememorări, evocări şi...bilanţ. Şi multe răspunsuri.

În fiecare din desenele noastre sunt „mii de cuvinte”, care aşteaptă să le citiţi, cu bucurie, cu gravitate, cu uimire, amintire, cu plăcere estetică.