Lansare de carte și revistă

Lansare de carte și revistă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” în colaborare cu Muzeul de Artă Craiova organizează miercuri, 18 decembrie 2019, la ora 17:30, în Holul de Onoare al Muzeului de Artă, lansarea volumului „Simona”, autori Alice Năstase Buciuţă și Dara Codescu, precum și ediția festivă a revistei „Tango-Marea Dragoste.

Afis simona tango

Evenimentul editorial va fi moderat de Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”. Și-au anunțat participarea Alice Năstase Buciuţă, Dara Codescu, Lavinia Pintea Tatomir și Constantin Preda.

Dara Codescu și Alice Năstase Buciuta au scris împreună cartea „Simona", dedicată jurnalistei și scriitoarei Simona Catrina, recent dispărută dintre noi. Volumul este o îmbinare de confesiuni și dezvăluiri din care nu lipsesc nici plânsul, dar nici râsul, atât de definitoriu pentru felul Simonei de a vedea lumea, o urzeală de doruri și amintiri în care sunt prinse, ca niște giuvaeruri, texte inedite, splendide, spumoase, valoroase, pline de umor, scrise de Simona Catrina”.

Alice Năstase Buciuţă

Alice Năstase Buciuţă este scriitoare și jurnalistă, filolog și psiholog, doctor în științe politice, autoare a numeroase cărți și redactor șef al revistei Tango-Marea Dragoste, pe care a creat-o împreună cu Simona Catrina, în urmă cu 15 ani.

Dara Codescu este scriitoare și jurnalistă, filolog și profesor, cronicar Tv și radio - și mama Simonei Catrina.

Noua ediție a revistei Tango-Marea Dragoste este o ediție festivă, dedicată marilor personalități ale prezentului, iar în paginile sale își dau întâlnire cei mai frumoși și mai iubiți reprezentanți ai lumii culturale și artistice din țara noastră, într-un șir de interviuri de colecție cu: Marina Constantinescu, Gabriel Liiceanu, Ioana Pârvulescu, Horia-Roman Patalpievici, Ioana Nicolaie, Cristian Bădiliță, Viorel Ilișoi, Nadine Voindrouh, Ramona Popescu şi dirijorul Alessandro Cedrone.

Nu lipsesc din revistă întâlnirile cu personalități ale Craiovei, precum soții Cornelia și Mihai Anghel - creatorii vinurilor de la Domeniul Coroanei Segarcea, Ramona Berceanu și povestea restaurantului Epoca sau doctorii Simona și Gabriel Ianoși.