Scriitorul și jurnalistul Nicolae Băbălău, lansare de carte și aniversare la Biblioteca Aman din Craiova

Biblioteca județeană ”Alexandru și Aristia Aman” din Craiova găzduiește luni, 17 februarie 2020 (luna de naștere a sărbătoritului), începând cu ora 14.00, un MOMENT ANIVERSAR  -  NICOLAE BĂBĂLĂU: ZIARISTUL ȘI SCRIITORUL - prilejuit de împlinirea a 45 de ani de la debutul în presa scrisă și 40 de ani de la apariția primului volum editorial; precum și de lansarea cărții AMINTIRI SI PERIPETII DIN CĂLĂTORII.

nicolae babalau 2020 afis

Prezintă  scriitorii și ziariștii: IOAN LASCU, MIRCEA  POSPAI,  Pr. MIHALACHE TUDORICĂ, MIHAI FIRICĂ, ION MUNTEANU, FLOREA MIU.

Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din România -Filiala Craiova, Uniunea Ziariștilor Profesionști din România- Filiala Craiova, Consiliul Județean Dolj - Biblioteca Județeană ”Alexandru și Aristia Aman”, Editura Autograf MJM.

Cu aceeași ocazie Biblioteca ”Aman” organizează o EXPOZITIE OMAGIALĂ ce înmănunchează cărțile autorului, precum și alte documente, publicații  și inscrisuri legate de îndelungata sa activitatea  de gazetar și scriitor; inclusiv ”Dosarul documentar al Centenarului Bibliotecii Alexandru și Aristia Aman”,al cărei directorat l-a deținut  Nicolae Băbălău și în acel an festiv - 2008. Dosarul (ce cuprinde afișul și programul manifestărilor organizate, articole de presă, mesaje, tipărituri, însemne etc.) va fi donat, cu drag și prețuire, Bibliotecii ”Aman” din Bănia Olteană.