Rotary Club Craiova premiază Excelența în Educație

Rotary Club Craiova, în parteneriat cu Filarmonica „Oltenia” și Rotary Club Anatolia Thessaloniki, organizează, vineri, cea de-a șasea ediție a Galei „Rotary Susține Excelența în Educație”. 

rotary 

Este un eveniment caritabil dedicat strângerii de fonduri pentru burse și premii școlare. Spectacolul va avea loc cu concursul unor artiști de excepție - Dirijorul Theodoros Orfanidis, soprana Sonia Theodoridou, tenorul Ioannis Lakis, pianist Aikaterini Liata (cu toții componenti ai grupului Orchestra Mobile), ai unei părți a corului Cantabile din Grecia și a Orchestrei Filarmonicii “Oltenia” Craiova. Gala este organizată sub egida “Culture - Friendship - Cooperation”, CFC, tema de cooperare a cluburilor Rotary din Balcani (România-Grecia-Bulgaria-Serbia).
"Fiecare elev are dreptul la performanțe și la atingerea propriilor standarde și idealuri. De multe ori, elevi cu potențial deosebit și dorință puternică de a învăța nu-și pot atinge obiectivele din cauza situației materiale. Pentru acești elevi cu rezultate deosebite la învățătură, la concursuri și olimpiade școlare, Rotary Club Craiova acordă burse care să le susțină proiectul de viață.
În calitate de membri ai societății, avem datoria de a susține acești minunați copii și familiile lor, care realizează venituri reduse, prevenind, astfel, marginalizarea unor viitori performeri. Prin programul "Rotary susține excelența în educație" ne propunem să promovăm și să recompensăm dorința de a studia, ambiția și performanța elevilor", afirmă reprezentanți ai Clubului Rotary.
Prin programul “Rotary sustine calitatea în educație”, Rotary Club Craiova acordă lunar un numar de 20 de burse elevilor care, în cursul anului anterior, au avut rezultate deosebite la învățătură, la concursurile și olimpiadele școlare și care, la nivel de familie, nu se pot bucura de o susținere materială corespunzătoare. 
Comisia de acordare este formată din directorii liceelor din care provin elevii și din reprezentanți ai Rotary Club Craiova, selecția făcându-se transparent, în baza dosarelor depuse de elevi.
O altă categorie de suport financiar o constitutie premiile pentru excelență. Anual, Rotary sprijină performerii olimpiadelor și ai concursurilor școlare, fie prin premii, fie prin susținere financiară în vederea participarii la cantonamente sau concursuri.