Festivalul „Craiova Muzicală”, ediția 47

Festivalul „Craiova Muzicală”, ediția 47

Vineri,  4  decembrie  2020,  ora  19.00 - Deschiderea Festivalului „Craiova Muzicală”, ediția 47

Festival

În program:

Ludwig van Beethoven:

Concertul nr. 2 în Si bemol major pentru pian și orchestră, op. 19                               

Franz Schubert:

Simfonia nr. 5 în Si bemol major, D. 485          

Festivalul ”Craiova Muzicală”, ediția 47, se deschide vineri, 4 decembrie, ora 19:00, pe ritmurile scânteietoare ale muzicii lui Beethoven - din Concertul nr. 2 pentru pian, și cele solare - din Simfonia nr. 5 de Schubert, o capodoperă a genului. Invitații serii sunt dirijorul Emil Vișenescu și pianista Maria Diana Petrache, muzicieni al căror talent a fost răsplâtit cu numeroase premii și concerte pe scene internaționale și naționale. Concertul va fi transmis pe canalul de YouTube al Filarmonicii „Oltenia” Craiova http://bit.do/canalyoutubefilarmonicaoltenia

EMIL VIȘENESCU

pozaf

Născut la 10 martie 1969, la Bucureşti, Emil Vişenescu a studiat la Universitatea Naţională de Muzică sub îndrumarea profesorilor Ioan Cudalbu şi Valeriu Bărbuceanu. Din 1993, este membru al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. A absolvit numeroase cursuri de specializare, sub îndrumarea clarinetiștilor Stephan Korody – Kreuzer, Walter Boeykens, Karl Leister, Andrew Marriner, Joszeph Balogh și Aurelian Octav Popa. În perioada 2000-2002 a studiat cu Ernesto Molinari, la Universitatea de Muzică din Berna-Biel, obținând diploma de solist. Măiestria sa a fost apreciată de-a lungul timpului, prin acordarea mai multor premii. Emil Vişenescu este un artist activ al scenei naţionale şi internaţionale, susţinând o serie de concerte și recitaluri atât în calitate de solist, cât şi ca membru al unor ansambluri. Ca dirijor, a susținut concerte cu orchestrele simfonice ale filarmonicilor din Pitești, Brașov și Craiova, cu orchestra Concerto a UNMB și cu orchestra de cameră Ionel Perlea, al cărei fondator este.

MARIA-DIANA  PETRACHE

pozafil

Pianista Maria-Diana Petrache a absolvit cursurile de master din cadrul Universității de Muzică, Teatru și Media din Hanovra, clasa prof. Roland Krüger (cu nota maximă, în 2019), precum și cursurile de licență din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, clasa prof. univ. dr. Viniciu Moroianu (în 2017, ca șefă de promoție). În prezent Maria-Diana Petrache este doctorandă și cadru didactic asociat al Universității Naționale de Muzică București. Maria-Diana a cântat pe scene din Marea Britanie (Londra, Cambridge), Israel (Ierusalim), Germania (Kassel, Nürnberg, Dresda, Hanovra), Austria (Baden, Reichenau), România (Atheneul Român, Sala Radio, Filarmonicile din Craiova, Bacău, Sibiu, Ploiești, Botoșani, Râmnicu-Vâlcea etc.). Recent, Maria-Diana a câștigat extrem de onoranta bursă DAAD pentru anul universitar 2018-2019. Pianista Maria-Diana Petrache este laureată (peste 30 de premii) a numeroase competiții naționale și internaționale.