Cărți ce levitează în întuneric. Wuguan Books, librărie cu tematică sinistră 

Cărți ce levitează în întuneric. Wuguan Books, librărie cu tematică sinistră 

În acestă librărie din Kaohsiung, Taiwan, cărțile parcă levitează în întuneric. 
 
Taiwan Bookstore
 
Inițiativa a fost a celor de la Chu Chin-Kang, o firma de arhitectură și design cunoscută.
Peste 400 de cărți, atașate pe suporturi, lasă impresia de plutire în aer, fiecare coperta fiind luminată slab. Astfel, decorul pare că dispare în întunericul profund. În mijlocul încăperii sunt atribuite niște măsuțe cu felinare, în cazul în care vrei să te opreșți pentru o pagină sau două. 
 “Scopul întunericului este de a face oamenii să se concentreze pe fiecare carte. Într-un spațiu în care nu ți se atrage atenția, ți se deschid și alte simțuri” a spus managerul librăriei, Su Yu-Shan, potrivit CNN.
 În ciuda faptului că numărul cărților este limitat, oamenii frecventează zilnic locul.  “Întunericul privează alegerile oamenilor, aceștia luând cărți pe care în mod normal, nu le-ar achiziționa în alte librării. Fie că sunt despre emoții sau cărți erotice, clienții sunt mult mai curajoși cand vine vorba de explorare. Te simți în largul tău.” spune Yu-Shan.
 Chiar dacă te simți ca și cum te-ai plimba printr-o casă bântuită, locația are câteva reguli nostime ce trebuie respectate:
“Nu țipa dacă cineva te calcă pe picioare din greșeală. Calcă-l și tu înapoi!” 
“Dacă cineva vrea cartea pe care tu o doreșți, cumpăr-o primul sau cere-i numărul de telefon!”. 
Iar dacă eșți fan Harry Potter, sigur vei adora ce urmează: “Dacă ai impresia că este mult prea întuneric, scoate-ți bagheta și șoptește “Lumos”.”
Nu e așa că ar fi o experiență de neuitat?