Americanii îi pot detona chiar şi ţigara, din gură, lui Ali Khamenei(!)

Informaţia, la rece:

Armata americană a lansat atacul în care a murit generalul iranian Qasem Soleimani în momentul în care convoiul în care se afla temutul și influentul general se îndrepta spre aeroportul internațional din Bagdad. Rachetele americanilor au lovit cu toată forța mașina în care se afla Qasem Soleimani. În atac au mai murit doi general ai Gărzilor Revoluției, un colonel și un căpitan.

Televiziunea din Irak, unde a avut loc atentatul împoriva generalului iranian, a făcut publice imaginile atacului. Imagini filmate de camerele de supraveghere arată cum o rachetă lovește mașina în care era militarul cu rang înalt. Alături de general a pierit și omul lui de încredere.

O vorbă veche românească spune că atunci când semeni vânt, culegi furtună...

Generalul iranian, care a fost ucis prin această lovitură incredibilă, folosind o dronă care a lansat o rachetă către maşina în care se afla generalul, plus încă doi generali şi un căpitan – oamenii săi de încredere, din Statul Major Iranian, avea, ca principală preocupare, pregătirea de terorişti care să atace Statele Unite ale Americiiindividual sau în acţiuni de grup. În aceste condiţii, la ce se putea aştepta: să-l invite Donald Trump la Washington şi să-i dea o decoraţie?!...

Nu spun că americanii sunt nişte sfinţi. Multe din acţiunile lor, de după cel de-al doilea război mondial, nu prea au fost pacifiste: au încercat să schimbe, cu forţa, regimuri politice, culturi şi tradiţii ale unor popoare care, din punctul de vedere al democraţiei şi drepturilor cetăţeneşti, sunt cu mult în urma civilizaţiilor europene şi americane.

Nu poţi să impui, deodată, prin forţă, unui popor care a trăit în ignoranţă şi foamete, regulile democraţiei occidentale, care porneşte de la principiul că fiecare om, din respectiva societate, are un nivel de trai bun, sau acceptabil şi toţi cetăţenii au drepturi egale în faţa legii.

Liderii Iranului nu mai contenesc, acum, în ameninţări faţă de SUA şi promit că vor răzbuna asasinarea generalului Qasem Soleimani.

Exemplul biblic al lui David şi Goliath nu se poate lua în calcul aici. Pentru că Golliat (SUA) nu numai că este uriaş, dar are şi nişte focoase date dracului, care sar în toate părţile şi mai au şi un satelit militar pe orbită, care poate să-i detoneze chiar şi ţigara, din gură, lui Ali Khamenei(!)...